lauantaina, heinäkuuta 15, 2017

Tänään Båtsfjordfjälletin ylitys paremmassa säässä kuin eilen


Aamulla oli jo hieman lämpimämpää (13 astetta) vaikka taivas olikin edelleen pilvessä. Ennusteen mukaan tänään kuitenkin sään pitäisi jälleen selkiytyä ja auringonkin tulla jossakin vaiheessa esiin.
Tällä reissulla jo lähes vakiintuneen aikataulun mukaisesti liikkellelähtö tapahtui 8:40, edessä olisi ensimmäisten 11 kilometrin matkalla kiipeäminen takaisin Båtsfjordfjälletille. Ylängöllä aurinko alkoi pilkahdella kuin tilauksesta, tarjoten huomattavasti mielenkiintoisempia maisemia kuin edellisenä päivänä pilven sisällä punnertaessa. Puoli kahdeltatoista olin jälleen teiden 890 ja 891 risteyksessä, josta olisi vielä toinen satametrinen nousu Kongsfjordfjelletille matkalla kohti Austertanaa. Ylängöllä aurinko paistoi jo puolipilviseltä taivaalta, lämpötilakin alkoi kohota miellyttäviin lukemiin.

Austertanaan laskeuduttaessa voi helposti seurata, miten korkeus vaikuttaa täällä kasvillisuuteen. Ylängöllä 300 metrin yläpuolella ei kasva juuri mitään, 200 metrissä maisema on jo varsin vehreä, ja 100 metrin paikkeilla tien sivuun ilmaantuvat kämmekät muiden piennarkukkien keskelle. Kello 14 aikoihin ohitin Austertanan ja tutun Ildtoppenin ravintolan, seuraavaksi edessä olisi tiukka käännös vasempaan Tana-joen varteen. Ensimmäinen silta joen yli on vasta Tana Brussa, jonka kauppakeskittymään ehdin viideltä iltapäivällä. Vitamiinitäydennykseksi kävin ostamassa rasiallisen keskinorjalaisia vadelmia, jotka pitkästä kuljetuksesta huolimatta maistuivat todella tuoreen oloisilta.

Tämä reissu kääntyi kohti lopputekstejään Norjan jäädessä taakse illalla kahdeksalta, kun palasin Suomen puolelle Nuorgamissa. Lämpötila oli kivunnut jälleen yli kahdenkymmenen asteen ja sääskien määrä oli sen mukainen... Nuorgamin Lomakeskus oli juuri sulkemassa oviaan, mutta ehdin vielä tehdä kaupat telttapaikasta suolaiseen 25 euron hintaan. Maksu ei tuntunut kuitenkaan ihan niin pahalta, kun maksu onnistui myös NOKkeina kertoimella 10. Suihku sentään oli ilmainen. Koska Lomakeskus kahviloineen oli siis jo suljettu, vuorossa oli Satay Babi -retkiateria leirintäalueen kesäkeittiössä. Ruokaseuraksi sain leirinaapurini eli Evolla metsätalousinsinööreiksi opiskelevat Pia ja Oskari, jotka olivat autolla matkalla "jonnekin päin" Norjaa.

Pyörän liikkeet
  • 136 km (Båtsfjord - Tana Bru - Nuorgam)

Ei kommentteja: